Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt   


Samordningsförbundet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp Àr frÄn den 1 mars projektÀgare till ESF projektet ALL-IN

I nĂ€ra samarbete med Samordningsförbunden VĂ€nersborg-Mellerud och BÅDESÅ genomförs nu ALL-IN insatser i sex kommuner. ALL-IN syftar till utveckling av en struktur- och myndighetsövergripande arbetsmetod för integration samt till större delaktighet pĂ„ arbetsmarknaden för utrikes födda, frĂ€mst kvinnor. Tanken Ă€r att arbeta fram en individuell plan dĂ€r deltagaren Ă€r delaktig och Ă€ger sin process. Ytterligare tre nya aktiviteter kommer anordnas:
- HÀlsoskola för arbete, en informationsinsats med syfte att stÀrka kunskaperna om hÀlsa kopplat till arbetsliv
- VÀgen Vidare, en insats dÀr fördjupad samhÀllsinformation, nÀtverksbyggande och möjligheten till praktik leder deltagarna nÀrmare arbete och egen försörjning.
- Du och ditt liv, svenska pÄ okonventionellt sÀtt med Dalslands Folkhögskola

För mer information sÄ Àr en hemsida under upparbetetning, www.allinsamverkan.se.


Upphandling av externa aktörer som utför utbildningsinsatser

Samordningsförbundet TrollhĂ€ttan Lilla Edet och GrĂ€storp Ă€r under tiden mars 2019 och till och med februari 2022 projektĂ€gare av Europeiska socialfonden projektet ALL-IN för utrikesfödda – frĂ€mst kvinnor. Förbundets medlemmar Arbetsförmedlingen, FörsĂ€kringskassan, kommunerna TrollhĂ€t-tan, Lilla Edet och GrĂ€storp samt VĂ€stra Götalandsregionen har genom Samordningsförbundet ett gemensamt uppdrag om att samverka sĂ„ att fler kommer i arbete och fĂ„r en ökad livskvalitĂ© och hĂ€lsa. DelĂ€gare till ALL-IN Ă€r ocksĂ„ Samordningsförbunden VĂ€nersborg/Mellerud samt BÅDESÅ. En del i ALL-IN Ă€r att genomföra utbildningsinsatser till frĂ€mst personal som arbetar med mĂ„lgruppen och vi efterfrĂ„gar till exempel utbildningsanordnare för ACT, SE och IPS.

Aktörer som Àr intresserade av att komma i kontakt med förbundet ombedes att skicka anbud till förbundet genom e-post till Ann Kickeus, ann.kickeus@trollhattan.se. I anbudet bör framgÄ förslag pÄ genomförandeplan, kompetens samt er pris.

VÄLKOMNA med ert anbud!


Personal sökes till nytt projket ALL-IN för utrikesfödda frÀmst kvinnor

Förbundet kommer frĂ„n och med den 1 mars 2019 vara Ă€gare till ESF (europeiska socialfonden) projektet ALL-IN för utrikesfödda frĂ€mst kvinnor. DelĂ€gare i projektet Ă€r Samordningsförbundet VĂ€nersborg/Mellerud, Samordningsförbundet BÅDESÅ och Dalslands Folkhögskola. Vi ska arbeta för att fler ska komma i arbete, lĂ€ra sig bĂ€ttre svenska och fĂ„ en ökad livskvalitet. Projektet pĂ„gĂ„r i 3 Ă„r och omfattar en sammanlagd budget om 30 mkr.

Vi behöver nu utöka vÄr kanslifunktion med tvÄ projektkoordinatorer, en genusspecialist och en administratör.

Vill du vara med oss och utveckla ALL-IN sÄ lÀs ansökan nedan och lÀmna sedan in ditt CV och personlaiga brev till ann.kickeus@trollhattan.se. Mycket vÀlkommen med din intresseanmÀlan.

Dokument: Beviljad ansökan ALL IN sept 2018

Dokument: Se fyra lediga tjÀnster ALL-IN


Personuppgiftshantering inom förbundet

EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) stÀrker individens skydd nÀr det gÀller personuppgiftshantering. Samordningsförbundet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp, Àr verksamma via sina medlemsparter/ myndigheter och personalen anvÀnder dem hanteringsregler och rutiner som finns inom respektive myndighet dÀr personalen har sin anstÀllning. För de personuppgifter som förbundet handhar innebÀr inte den nya förordningen nÄgra större förÀndringar, utan dem Àr fortsatt sÀkrade och vÄra medlemmar har alltid haft möjlighet att begÀra annan hantering utav sina uppgifter.


För frÄgor kring personuppgiftshanteringen inom förbundet, kontakta Förbundschef Ann Kickeus.
För att komma i kontakt med förbundets dataskyddsombud, maila till: dataskyddsombud@trollhattan.se

Dokument: BegÀran om registerutdrag


MedlemsrÄd har hÄllits den 4 juni 2018

Ett medlemsrĂ„d har genomförts den 4 juni. PĂ„ dagordningen fanns ett förslag om ALL IN - en ESF ansökan för utrikesfödda kvinnor. Med under dagen fanns samordnare frĂ„n ESF i VÄST och diskussioner fördes om framtida samverkan. Se mer i bildspel nedan.

Dokument: Bilder medlemsrÄd


Samarbete Rehabkoordinatorer och samverkansinsatser

Under vÄren har vi startat ett fördjupat samarbete mellan de rehabkoordinatorer som finns pÄ vÄrdcentralerna och de insatser som finansieras genom samordningsförbundet. Syftet Àr att lÀra oss om varandras uppdrag och hitta nya kontaktvÀgar för samarbete. Vi har haft tvÄ intressanta möten och nÀsta möte hÄlls den 23 maj. Tema för dagen dÄ kommer bl.a. vara anstÀllda och sjukskrivna och företagshÀlsovÄrd.

Kontaktuppgifter till Rehabkoordinatorer pÄ VÄrdcentraler, mars 2018

GrÀstorps vÄrdcentral - Petra Sahlen, petra.sahlen@capio.se
Stavre VĂ„rdcentral - Åsa Berner, aab@medpro.eu
KÀlltorps VÄrdcentral - Kirsten Tönsberg, kirsten.tonsberg@vgregion.se
LÀkarhuset Lödöse - Berit Ivarsson, berit.ivarsson@capio.se
Maria Alberts VĂ„rdcentral - Sofia Eriksson, sofia.eriksson.1@ptj.se

Vill du nÄ processledaren för rehabkoordinatorerna kontakta Ingrid Christensen, ingrid.christensen@vgregion.se


Intressant forskningsrapport angÄende unga och arbetsmarknad

FoU VÀst har publicerat Ungas insteg pÄ arbetsmarknaden - en genomlysning av insatser och samordning pÄ lokal, regional och nationell nivÄ.

Rapporten publiceras nedan.

Dokument: LÀs mer om ungas insteg pÄ arbetsmarknaden


Upphandling av tjÀnster!

Samordningsförbundet TrollhÀttan Lilla Edet och GrÀstorp avser att upphandla tjÀnster frÄn externa aktörer som utför hÀlsoinsatser och
arbetslivsinriktad rehabilitering.

För mer information om vad för tjÀnster som avses, samt hur, och vad anbudet ska innehÄlla, lÀs i dokument nedan, Information om upphandlingen.

Dokument: Information om upphandlingen


EffektutvÀrderingen av insatser för unga med AktivitetsersÀttning Àr publicerad!

FörsÀkringskassan har genomfört en utvÀrdering av tre olika metoder för att arbeta med mÀnniskor mot arbetslinjen. Resultaten visar att metoden Supported Employment (SE) lyckades bÀst med att fÄ deltagare i arbete i denna första kortsiktiga uppföljning. Femton mÄnader efter projektstart Àr 26 procent av deltagarna i SE i arbete. För metoden Case Manager (CM) och insatsen FörstÀrkt Samarbete (FS) Àr siffran 18 respektive 20 procent. Resultatet beror helt pÄ skillnader i utflödet till subventionerat reguljÀrt arbete, dÀr andelen i arbete efter 15 mÄnader Àr Ätta procentenheter högre i gruppen med SE jÀmfört med FS. Andelen i arbete ökade kontinuerligt under hela perioden för alla tre insatserna.

Länk: LĂ€s rapporten i sin helhet


Trampolinen söker kommunmedarbetare

En av vÄra handlÀggare pÄ Trampolinen i TrollhÀttan byter arbete och det finns nu en ledig plats för en kommunmedarbetare frÄn TrollhÀttans Stad. För mer information kontakta Sofia Laudon, enhetschef pÄ arbetsmarknadsstöd, telefon 0520-497910. Du kan Àven kontakta Trampolinen direkt. Kontaktuppgifter finns under hemsidans aktiviteter och Trampolinen i TrollhÀttan.

VÀlkommen med en intresseanmÀlan!


[1] 2 3 4 | Mera »

Nyheter

   2018-10-03 Nyhetsbrev oktober 2018

   2018-09-25 Nyhetsbrev september 2018

   2018-03-22 Nyhetsbrev mars 2018

   2018-01-16 Nyhetsbrev januari 2018

   2017-06-01 Nyhetsbrev juni 2017

Kalender

   12 september Styrelsemöte 4

   16 oktober Styrelsemöte 5

   28 november Styrelsemöte 6

   28 augusti Kick Off ALL IN

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
Besöksadress
Österlånggatan 47
461 30 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Nina Isoaho, ekonom, 0520-49 77 96
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2019
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign