Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt


Ny insats, RehabvÀgledare i Lilla Edet

Insatsen riktar sig till kvinnor och mÀn i arbetsför Älder som har behov av samordnad rehabilitering i syfte att pÄ sikt ska kunna bli sjÀlvförsörjande. Insatsen ger individuellt stöd och innehÄller kartlÀggning, samordning, stöd vidmyndighetskontakt, motiverande och vÀgledande samtal samt coaching mot praktik och arbetstrÀning med mera.

Länk: RehabvĂ€gledare Lilla Edet


MedlemssamrÄd

Samordningsförbundet har bjudit in sina medlemmar för information och dialog den 12 april 10.00-12.00. PÄ dagordningen; verksamhetsÄret 2020 - sÄ blev det samt dialog kring ett eventuellt samgÄende med Samordningsförbundet VÀnersborg/Mellerud. Mötet sker via teams.


Inbjudan till introduktionstillfĂ€lle TJÄNSTEDESIGN

Förbundet har tagit beslut om att ”Under 2021 fortsĂ€tter vi utvecklingsarbetet för att sĂ€krare utforma insatser utifrĂ„n brukarbehov samt för större inflytande frĂ„n vĂ„ra kommunmedborgare. Verktyg som anvĂ€nds Ă€r TjĂ€nstedesign, en modell som tagits fram av Sveriges kommuner och regioner.”

DÀrför bjuder Martin Jansson, förbundets verksamhetsutvecklare till en introduktionsutbildning i tjÀnstedesign. Ni fÄr grundlÀggande kunskap i tjÀnstedesign och dÀrefter Àr tanken att kunna erbjuda fördjupning inom omrÄdet för den som Àr intresserad.

Vill du veta mer sÄ ta gÀrna kontakt med Martin pÄ martin.j.jansson@trollhattan.se

Varmt vÀlkommen att delta!

Dokument: VĂ€lkommen att delta!


ALL-IN för utrikesfödda frÀmst kvinnor

Samordningsförbundet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp Àr Àgare av ESF projektet ALL-IN som visar sig nÄ finfina resultat trots rÄdande omstÀndigheter med anledning av pandemin. HÀr finns en sammanfattning för nulÀge och resultat i omrÄdet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp.

För att lÀsa mer om ALL-IN besök gÀrna www.allinsamverkan.se

Dokument: ALL-IN nulÀget november 2020


Årets sista styrelse möte den 16 november 2020

Den 16 november hÄller styrelsen sitt sista möte för Äret. Vid mötet beslutas om verksamhetsplan och budget för nÀsta Är. Insatser som föreslÄs för 2021 Àr Friska Vindar i TrollhÀttan, AURA och jobbcoachning i Lilla Edet, RehabvÀgledare i GrÀstorp samt att vÄr genusspecialist fortsÀtter arbetet för jÀmstÀlldhetsintegrering och för att intensifiera arbetet för att motverka VÄld i nÀra relationer. Förbundet Àr under Äret Àven Àgare av ESF projektet ALL-IN - för utrikesfödda.

I enlighet om Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser (2003:1210) ska det styrelsemöte dÀr kommande Ärs budget faststÀlls vara öppet för allmÀnheten. Mötet kommer delvis att genomföras digitalt varvid personer som önskar att delta i mötet mÄste anmÀla sig senast fredag den 20 november klockan 12.00 via e-post till ann.kickeus@trollhattan.se för att pÄ sÄ sÀtt fÄ tillgÄng till en möteslÀnk.


Vi söker en verksamhetsutvecklare!

FrÄn och med juli mÄnad kommer Samordningsförbunden TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp samt VÀnersborg/Mellerud att öka samarbetet och dÀrför finns beslut om att dela pÄ förbundsadministrationen. Förbunden behöver ocksÄ förstÀrkas med en driven samverkare som vill vara med och utveckla insatser och aktiviteter som sker i de bÄda förbunden. VÀlkommen att göra en intresseanmÀlan om det verkar vara en spÀnnande utmaning för dig.

Dokument: Verskamhetsutvecklare och processamordnare


Tillsamman kan vi stoppa vÄldet!

Vi vet att Coronaepidemin medför en högre risk för vÄld i nÀra relationer.
Barn och kvinnor/mÀn som lever i familjer dÀr det finns en partner eller en förÀlder som utövar vÄld befinner sig nu i en allvarlig samhÀllssituation som medför en högre risk att utsÀttas för psykiskt, fysiskt och sexuellt vÄld.

Nedan hittar du kontaktvÀgar för stöd för vÄldsutsatta, vÄldsutövare, anhöriga, vÀnner, kompisar med flera. Tveka inte att höra av dig!

Dokument: information om kontaktvÀgar för vÄldsutsatta med flera


Coronapandemi

Samordningsförbundet följer sina medlemsorganisationers rÄd och direktiv i rÄdande lÀge kring Coronapandemins utveckling. För insatserna gÀller att kontakter med deltagare oftare sker via telefonen, Skype eller liknande. Flera av insatserna som förbundet finansierar har ocksÄ stÀllt om sina aktiviteter och driver tex vissa delar utomhus. Möjlighet att boka Visa besök fortsÀtter som tidigare. Kontakta insatserna för mer information.

Ta hand om er!


Slutrapport för Friska Vindar

UtvÀrderaren WSP har sammanstÀllt en slutrapport för Friska Vindars projekt för sjukskrivna. Projektet har genomförts i samarbete med den Europeiska socialfonden i VÀst under tiden mars 2017 och fram till och med februari 2020. Projektet har nÄt goda resultat bÄde vad gÀller nya arbetssÀtt och metoder samt att man haft mycket nöjda deltagare.

LÀs mer om genomförandet av Friska Vindar samt om fortsÀttningen för projektet i slutrapporten frÄn WSP nedan. Nedan finns ocksÄ tillgÀngligt en sammanstÀlld slutrapport innehÄllande en metodbeskrivning för projektet.

Dokument: WSPs SlututvÀrdering Friska Vindar

Dokument: Slutrapport och metodbeskrivning Friska Vindar


Hur mÀrker vi att det blir bÀttre?

Nu finns senaste enkÀtundersökningen kring upplevelsen om samverkan att lÀsa.

Kvinnor och mÀn som Àr med i samverkansinsatser finansierade av förbundet samt insatsernas personal, förbundets styrelse och beredningsgrupp svarar pÄ olika frÄgor kring upplevelsen.

Resultatet av undersökningen gör att vi kan mÀrka att det blir bÀttre.

Dokument: ResultatsammanstÀllning enkÀtundersökning Indikatorer 2019


[1] 2 3 4 5 6 | Mera »

Nyheter

   2019-12-19 Nyhetsbrev God Jul 2019

   2019-12-03 Nyhetsbrev december 2019

   2019-06-01 Nyhetsbrev juni 2019

   2018-10-01 Nyhetsbrev oktober 2018

   2018-09-01 Nyhetsbrev september 2018

Kalender

   Styrelsemöte den 16 mars 2021

   Styrelsemöte den 24 maj 2021

   Styrelsemöte den 24 september 2021

   Styrelsemöte den 29 november 2021

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
Besöksadress
Österlånggatan 47
461 30 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Martin Jansson, verks.utv., 0520-49 60 41
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2021
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign