Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt


Vi söker en verksamhetsutvecklare!

FrÄn och med juli mÄnad kommer Samordningsförbunden TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp samt VÀnersborg/Mellerud att öka samarbetet och dÀrför finns beslut om att dela pÄ förbundsadministrationen. Förbunden behöver ocksÄ förstÀrkas med en driven samverkare som vill vara med och utveckla insatser och aktiviteter som sker i de bÄda förbunden. VÀlkommen att göra en intresseanmÀlan om det verkar vara en spÀnnande utmaning för dig.

Dokument: Verskamhetsutvecklare och processamordnare


Tillsamman kan vi stoppa vÄldet!

Vi vet att Coronaepidemin medför en högre risk för vÄld i nÀra relationer.
Barn och kvinnor/mÀn som lever i familjer dÀr det finns en partner eller en förÀlder som utövar vÄld befinner sig nu i en allvarlig samhÀllssituation som medför en högre risk att utsÀttas för psykiskt, fysiskt och sexuellt vÄld.

Nedan hittar du kontaktvÀgar för stöd för vÄldsutsatta, vÄldsutövare, anhöriga, vÀnner, kompisar med flera. Tveka inte att höra av dig!

Dokument: information om kontaktvÀgar för vÄldsutsatta med flera


Coronapandemi

Samordningsförbundet följer sina medlemsorganisationers rÄd och direktiv i rÄdande lÀge kring Coronapandemins utveckling. För insatserna gÀller att kontakter med deltagare oftare sker via telefonen, Skype eller liknande. Flera av insatserna som förbundet finansierar har ocksÄ stÀllt om sina aktiviteter och driver tex vissa delar utomhus. Möjlighet att boka Visa besök fortsÀtter som tidigare. Kontakta insatserna för mer information.

Ta hand om er!


Slutrapport för Friska Vindar

UtvÀrderaren WSP har sammanstÀllt en slutrapport för Friska Vindars projekt för sjukskrivna. Projektet har genomförts i samarbete med den Europeiska socialfonden i VÀst under tiden mars 2017 och fram till och med februari 2020. Projektet har nÄt goda resultat bÄde vad gÀller nya arbetssÀtt och metoder samt att man haft mycket nöjda deltagare.

LÀs mer om genomförandet av Friska Vindar samt om fortsÀttningen för projektet i slutrapporten frÄn WSP nedan. Nedan finns ocksÄ tillgÀngligt en sammanstÀlld slutrapport innehÄllande en metodbeskrivning för projektet.

Dokument: WSPs SlututvÀrdering Friska Vindar

Dokument: Slutrapport och metodbeskrivning Friska Vindar


Hur mÀrker vi att det blir bÀttre?

Nu finns senaste enkÀtundersökningen kring upplevelsen om samverkan att lÀsa.

Kvinnor och mÀn som Àr med i samverkansinsatser finansierade av förbundet samt insatsernas personal, förbundets styrelse och beredningsgrupp svarar pÄ olika frÄgor kring upplevelsen.

Resultatet av undersökningen gör att vi kan mÀrka att det blir bÀttre.

Dokument: ResultatsammanstÀllning enkÀtundersökning Indikatorer 2019


Personuppgiftshantering inom förbundet

EU:s dataskyddsförordning (GDPR) reglerar individens skydd nÀr det gÀller personuppgiftshantering. Samordningsförbundet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp, Àr verksamma via sina medlemsparter/ myndigheter och personalen anvÀnder dem hanteringsregler och rutiner som finns inom respektive myndighet dÀr personalen har sin anstÀllning. För de personuppgifter som förbundet handhar finns rutiner och registerförteckning upprÀttad och vÄra medlemmar har alltid haft möjlighet att begÀra annan hantering utav sina uppgifter vid önskemÄl.


För frÄgor kring personuppgiftshanteringen inom förbundet, kontakta Förbundschef Ann Kickeus.
För att komma i kontakt med förbundets dataskyddsombud, maila till: dataskyddsombud@trollhattan.se

Dokument: BegÀran om registerutdrag


Friska Vindar -Ett samverkansprojekt inom arbetslivsinriktad rehabilitering

Friska Vindars samverkansarbete utgÄr bÄde ifrÄn gruppaktiviteter och individuella insatser som syftar till att deltagaren ska öka sin hÀlsa, och öka chanserna till ÄtergÄng i arbete och studier.

Projektet har varit igÄng sedan mars 2017 och har under perioden haft olika sorters aktiviteter som givit spÀnnande resultat. Nedan finns ett axplock av nÄgra utav dessa och deras utvÀrderingar.

Dokument: UtvÀrdering AnvÀnd naturen för ökat vÀlbefinnande och hÀlsa

Dokument: UtvÀrdering Utforska skrivande och mÄlande för ökat vÀlbefinnande


Friska vindars framfart...utvecklande moment!

Strategiskt utvecklande moment i Friska Vindars framfart var bland annat besöket till Norge för att fÄ inspiration om hur dem arbetar i sitt NAV, ((Ny) Arbeids- og Velferdsforvaltning).

Även lĂ€rdomarna frĂ„n det viktiga arbetet med jĂ€mstĂ€lldhet, icke-diskriminering samt tillgĂ€nglighet (EU:s Horisontella principer) , sĂ„ vĂ€l pĂ„ strategisk som operativ nivĂ„, har givit projektet och dess intressenter vĂ€rdefulla kunskaper inför framtiden.

Nedan Äterfinns lÀsvÀrd dokumentation kring besöket hos NAV samt planeringen utav arbetet med jÀmstÀlldhet, icke-diskriminering samt tillgÀnglighet - dem horisontella principerna.

Dokument: Rapport transnationellt samarbete NAV Norge 201802

Dokument: Arbetet med att integrera de horisontella principerna


Fakturaadress E-fakturering

Samordningsförbundet har en elektronisk fakturahanteringsprocess, vilket medför en önskan om att ta emot e-fakturor frÄn samtliga samverkansparter eller leverantörer som skickar fakturor till oss.

E-fakturan skickas till:
Samordningsförbundet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp
Organisationsnummer 222 000-1719
VAN operatör: InExchange, Svefaktura format
GLN: 7362220001711

Om ni mot förmodan inte har möjlighet att skicka e-faktura kan vi ta emot PDF faktura med e-post till: 2220001719@autoinvoice.se

Har ni nÄgra frÄgor kring fakturering, vÀnligen kontakta ekonom
Nina Isoaho
E-post: nina.isoaho@trollhattan.se


Ledigt uppdrag som processledare/kordinator vid förbundskansliet

Vi söker nu processledare som Ă€r intresserad av att vara med och utveckla insatser som finansieras av förbundet. Just nu Ă€r vi i behov av nĂ„gon med intresse för att koordinera och arbeta processinriktat och strukturerat med vĂ„rt nystartade ESF projekt ALL-IN. Den aktuella mĂ„lgruppen omfattas av utrikesfödda och dĂ„ frĂ€mst kvinnor. Vi rĂ€knar med att fram till och med februari 2022 ha genomfört insatser av hög kvalitĂ© för minst 350 personer. DelĂ€gare till projektet Ă€r Samordningsförbundet VĂ€nersborg/Mellerud, Samordningsförbundet Bengtsfors/ÅmĂ„l/Dals-Ed/SĂ€ffle/ÅrjĂ€ng. Insatser och aktiviteter kommer att genomföras i kommunerna TrollhĂ€ttan, Lilla Edet , GrĂ€storp, VĂ€nersborg, Mellerud och i Bengtsfors.

Insatser och aktiviteter som genomförs under projekttiden:
PÄ vÄr hemsida www.softleg.se finns mer att lÀsa om projekt ALL-IN. I ALL-IN ingÄr:
‱ Individuell handlingsplan – modell har hĂ€mtats frĂ„n Internationella kvinnor i Malmö Stad
‱ VĂ€gen Vidare – fördjupad samhĂ€lls- och arbetsmarknadsinformation samt praktik och arbetsanskaffning
‱ HĂ€lsa för arbetslivet – enligt VGRs HĂ€lsoskolor samt med inriktning mot arbete
‱ Du och ditt liv – SprĂ„kstudier vid Dalslands folkhögskola
‱ Kompetensutveckling för personal som arbetar med mĂ„lgruppen
‱ Sprida kunskap om jĂ€mstĂ€lldhetsintegrering

Är du intresserad sĂ„ gör du en intresseanmĂ€lan genom CV och personligt brev som stĂ€lls till Samordningsförbundet TrollhĂ€ttan, Lilla Edet och GrĂ€storp ann.kickeus@trollhattan.se senast den 17 januari 2020. Intervjuer och eventuellt urval kommer att ske löpande frĂ„n det att an-sökningar inkommer.

För annons se nedan:

Dokument: Annons processledare/koordinator ALL-IN


[1] 2 3 4 5 | Mera »

Nyheter

   2019-12-19 Nyhetsbrev God Jul 2019

   2019-12-03 Nyhetsbrev december 2019

   2019-06-01 Nyhetsbrev juni 2019

   2018-10-01 Nyhetsbrev oktober 2018

   2018-09-01 Nyhetsbrev september 2018

Kalender

   24 september Styrelsemöte

   20 oktober MedlemsrĂ„d i Mellerud

   23 november Styrelsemöte

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
Besöksadress
Österlånggatan 47
461 30 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Nina Isoaho, ekonom, 0520-49 77 96
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2020
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign