Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt


10 Är med Samordningsförbund

För 10 Är sedan startade landets första samordningsförbund, TrollhÀttans Samordningsförbund. Med tiden har förbundet utökats med GrÀstorps Samordningsförbund och Àven att Lilla Edet kommit med.

Vi firar 10 Är med en gemensam förmiddag för styrelsen, lokala chefer och de medarbetare som arbetar inom förbundets insatser. Eftermiddagen har organisationernas handlÀggare, chefer och deltagare i i olika insatser bjudits in för att vara med om en förelÀsningsförestÀllning pÄ Folkets Hus i TrollhÀttan. Det Àr Erick Donell som ger sin förestÀllning" JAG VILL VARA NORMAL!" För den som inte anmÀlt sig till förestÀllningen sÄ gÄr detta bra att göra pÄ www.softelg.se. VÀlkomna!

Dokument: Inbjudan Jag vill vara normal!

Dokument: Program 15 december


Inressant tema och bra deltagande vid KUR dagarna!

Den 10-11 november var det KUR dagar i TrollhÀttan. Temat var ICF och det var Curt och Orvar Nyström som medverkade. Det var vÀldigt lyckade dagar med mÄnga deltagare och det framkom mÄnga tankar och reflektioner kring temat.

bonus veren siteler

FörelÀsningsmaterialet finns att tillgÄ nedan, likvÀl de tankar och reflektioner som framkom vid grupparbetet.

Dokument: FörelÀsningsmtrl KUR Nyström 10-11 nov 2014

Dokument: Reflektioner frÄn grupparbete 10-11 nov 2014

Länk: KUR Parlör 2014


Samordningsförbundets delÄrsrapport har lÀmnats!

Resultatet visar att 40 % gĂ„tt i arbete eller börjat studera. MĂ„lsĂ€ttning för 2014 Ă€r satt till 40 %. I resultatet ses Ă€ven att 75 % av de deltagare som avslutas berĂ€knas vara i ”arbetslinjen” och att 63 % av avslutade deltagare uppger att deras livskvalitet ökat under tiden de varit i insatsen.

Periodens ekonomiska resultat visar ett svagt överskott pÄ 37 tkr.
Budgeterat underskott för hela 2014 Àr 2 110 tkr.

Mer information och detlajer om aktuella hÀndelser finns att tillgÄ i rapporten.

Länk: DelĂ„rsrapport januari-augusti 2014


VĂ€lkomna till nya KURdagar under 2014 och 2015!

Utbildningsdagarna riktar sig till personal och chefer i myndigheter/verksamheter som arbetar med deltagare i arbetsför Älder i TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp, (dvs. IFO, socialpsykiat-ri, LSS, AME, projektpersonal etc.), Arbetsförmedlingen, FörsÀkringskassan samt alla vÄrd-centralerna och psykiatrin.

Är du intresserad sĂ„ anmĂ€l dig till respektive verksamhetschef som i sin tur anmĂ€ler vidare till samordningsförbundet pĂ„ ann.kickeus@trollhattan.se eller helene.bergenhall@trollhattan.se.

Vi kommer vara pÄ Fasetten som ligger pÄ KardanvÀgen 37 i TrollhÀttan dÀr det ocksÄ kommer ordnas med kaffe och lunch. Vi har gott om platser men behöver senast den 18 september ha fÄtt in era anmÀlningar.

Dokument: Inbjudan och Program KUR


Öppet hus i Lilla Edet

Trampolinen utökar och finns numer Àven i Lilla Edet. Alla samverkare hÀlsas vÀlkomna pÄ invigning och öppet hus med fika den 25 september klockan 9.00. En presentation kommer hÄllas om Trampolinen och om kommunens nya Rondellenverksamhet.

AnmÀlan önskas senast den 18 september till anette.tidlund@arbetsformedlingen.se eller marie-louise.abrahamsson@lillaedet.se.

VĂ€lkomna!!

Dokument: Öppet hus Trampolinen Lilla Edet 25 september


Trampolinen ger samhÀllsvinster!

En samhÀllsekonomisk utvÀrdering av insatsen har visat att redan efter 17 mÄnander sÄ har insatsen kostnad betalats tillbaka! Trampolinens metoder och arbetssÀtt gör att hÀlften av alla individer fÄr arbete eller pÄbörjar studier. Det Àr otroligt kostsamt för bÄde individ och samhÀlle att vara utanför arbetsmaknaden, likvÀl ur ekonomisk synpunkt som livskvalitetes synpunkt.
Redan efter sÄ kort tid sÄ har offentlig sektor sparat in dem kostnader som Trampolinen förorsakar och mÀnniskor fÄr en bÀttre livskvalitet, som egentligen Àr det vÀsentligaste.
UtÀrdering finns att tillgÄ i fulltext nedan.

Länk: SamhĂ€llsekonomisk utvĂ€rdering av Insats Trampolinen


Nya KUR dagar planerade frÄn hösten 2014 och framÄt...

FörsĂ€kringskassan har ansökt om nya ”KUR” medel som ska anvĂ€ndas för att utveckla kunskap och samarbete kring omrĂ„det psykiska funktionshinder. Samordningsförbundet medverkar för att alla samverkansparter ska fĂ„ del av inbjudan och stĂ„r för kringkostnader. Kompetensutvecklingsdagarna riktar sig till personalgrupper i myndigheter/verksamheter som arbetar med deltagare i arbetsför Ă„lder och verkar för personer med psykisk funktionsnedsĂ€ttning inom kommunerna TrollhĂ€ttan, Lilla Edet och GrĂ€storp, dvs. Kommunerna (IFO, socialpsykiatri, LSS, AME, projektpersonal etc.), Arbetsförmedlingen, FörsĂ€kringskassan samt alla vĂ„rdcentralerna och psykiatrin som kommer i kontakt med personer med psykiska funktionshinder.

Vi har 120 platser att fördela och vÀlkomnar dÀrför nu intresserade chefer och medarbetare frÄn olika myndigheter/verksamheter för bÄde ny kunskaper och fördjupningar i frÄgor som rör arbetsförmÄgebegreppet, funktionsförmÄgor (ICF), neuropsykiatriska diagnoser, gemensamma metoder och hur vi kan samarbeta mer integrerat m.m.

Är du intresserad och vill veta mer om innehĂ„ll och hur du anmĂ€ler dig kan du lĂ€sa mer i bifogat program. Observera att sista dag för anmĂ€lan Ă€r den 18 september 2014.

För frĂ„gor kontakta Samordningsförbundet, Ann Kickeus 0520-49 69 49 eller FörsĂ€kringskassan, Linda Biltmark 010-118 51 50. VÄLKOMMEN MED ANMÄLAN!

Dokument: Program KUR september 2014 tom september 2015


SOFTLEG cafe - NYA datum hösten 2014

FrĂ„n i vĂ„r kommer det vara möjligt att trĂ€ffa kollegor frĂ„n olika organisationer vid vĂ„r nya mötesplats SOFTLEG cafĂ©. Tanken Ă€r att vi vid cafetillfĂ€llen under Ă„ret ska kunna ta del av förelĂ€sningar och aktuell information frĂ„n olika myndigheter, intresseförenngar och nannat. AnmĂ€lan om deltagande görs till softleg@trollhattan.se eller genom att ringa HelĂ©ne BergenhĂ€ll pĂ„ 070-269 78 51. CafĂ©t hittar du pĂ„ pĂ„ ÖsterlĂ„nggatan 47 i TrollhĂ€ttan, 2 tr. upp. VĂ€lkomna!

Dokument: Aktiviteter Softleg café augusti tom december 2014


Trampolinen i TrollhÀttan - ett föredöme för andra!

Trampolinen för unga vuxna som sedan 2008 finns i TrollhÀttan har under Ären arbetat fram ett framgÄngsrikt koncept nÀr det gÀller att fÄ unga i arbete. Det har under Ären varit mÄnga studiebedök och informationsmöten kring insatsen och en av initiativtagarna, FörsÀkringskassans Bertil Andersson har en förhoppning om att insatsen ska kunna spridas till Àven andra delar av landet.

LÀs mer i pressmeddelande frÄn den 8 april 2014

Dokument: Pressmeddelande Trampolinen 8 april 2014


Trampolinen i TrollhÀttans metod och arbetssÀtt uppmÀrksammas!

Den 5 februari hade LFC i TrollhÀttan besök av FörsÀkringskassans generaldirektör Dan Eliasson. En av dagens punkter var pÄ vilket sÀtt FörsÀkringskassan prioriterade unga med aktivitetsersÀttning och behovet av samarbete kring mÄlgruppen.

Under dagen intervjuades omrÄdeschef Bertil Andersson som ocksÄ Àr ledamot i styrelsen för Samordningsförbundet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp tillsammans med Rebecca Gardendahl som arbetar som FörsÀkringskassans handlÀggare i Trampolinen för unga vuxna med funktionsnedsÀttning. Trampolinen som startade 2008 har under Ären byggt upp en metod och ett arbetssÀtt som visat sig vara framgÄngsrikt pÄ flera sÀtt och sedan januari 2012 finns dÀrför Trampolinen som en permanent samverkansinsats i TrollhÀttan. Metod och arbetssÀtt kommer att tas tillvara ytterligare dÄ det frÄn och med mars 2014 startas ytterligare ett Trampolinen fast denna gÄng i Lilla Edet.

LĂ€s Inger Landbergs artikel ”SĂ„ hĂ€r borde alla arbeta med unga!”. Artikeln Ă€r hĂ€mtad frĂ„n FörsĂ€kringskassans intranĂ€t den 29 februari 2014.

Dokument: Intervju Trampolinen februari 2014


« Tillbaka | 1 2 3 [4] 5 | Mera »

Nyheter

   2019-12-19 Nyhetsbrev God Jul 2019

   2019-12-03 Nyhetsbrev december 2019

   2019-06-01 Nyhetsbrev juni 2019

   2018-10-01 Nyhetsbrev oktober 2018

   2018-09-01 Nyhetsbrev september 2018

Kalender

   24 september Styrelsemöte

   20 oktober Halvtids konferens utvĂ€rdering ALL IN

   23 november 2020 Styrelsemöte

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
Besöksadress
Österlånggatan 47
461 30 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Nina Isoaho, ekonom, 0520-49 77 96
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2020
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign