Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt


VÀlkomna till nÀsta KUR dag den 13 april

Den 13 april ses vi mellan 9.00-16-00 pÄ Fasetten i TrollhÀttan för att fördjupa oss i olika verktyg som vi anvÀnder i arbetet. Bland annat kommer aktuellt om arbetssÀttet med gemensamma kartlÀggningar och sÀrskilda individuella handlingsplaner presenteras. Eftermiddagen Àgnas Är motiverande samtalet, MI, som ett anvÀndbart verktyg. FörelÀsare under eftermiddagen Àr Hans Kleine. Vill du vara med men inte varit med tidigare i KUR sÄ hör av dig till ann.kickeus@trollhattan.se.

Bilder frÄn Christian Johansson som förelÀste vid KUR den 2 februari finns att hÀmta hÀr:

Dokument: Christian Johanssons bildspel den 2 februari


Vi firade Sveriges Àldsta Samordningsförbund!

Den 15 december för 10 Är sedan bildades det första Samordningsförbundet i Sverige och det var dÄ TrollhÀttan som var först ut med att bilda förbund nÀr lagen om finansiell samordning kom. Under Ären har sedan förbundet utökats med bÄde GrÀstorp och Lilla Edets kommunomrÄden och det har varit möjligt att genomföra bÄde individinsatser och mer strukturella samverkansaktiviteter.

Den 15 december firades de första 10 Ă„ren det ordentligt i TrollhĂ€ttan med tillbakablickar och framĂ„tblickar samt en gemensam förelĂ€sningsförestĂ€llning ”Jag vill vara normal!”, av och med Eric Donell. Dagen avslutades med tĂ„rtkalas med 250 inbjudna samverkansgĂ€ster i Folkets Hus.
LĂ€s mer om dagen i ”Vi firar 10 Ă„r den 15 december
. eller och bildspel om hur det började


Dokument: Vi firar 10 Ă„r den 15 december 2014

Dokument: Bildspel, 10 Är, sÄ blev det ....


10 Är med Samordningsförbund

För 10 Är sedan startade landets första samordningsförbund, TrollhÀttans Samordningsförbund. Med tiden har förbundet utökats med GrÀstorps Samordningsförbund och Àven att Lilla Edet kommit med.

Vi firar 10 Är med en gemensam förmiddag för styrelsen, lokala chefer och de medarbetare som arbetar inom förbundets insatser. Eftermiddagen har organisationernas handlÀggare, chefer och deltagare i i olika insatser bjudits in för att vara med om en förelÀsningsförestÀllning pÄ Folkets Hus i TrollhÀttan. Det Àr Erick Donell som ger sin förestÀllning" JAG VILL VARA NORMAL!" För den som inte anmÀlt sig till förestÀllningen sÄ gÄr detta bra att göra pÄ www.softelg.se. VÀlkomna!

Dokument: Inbjudan Jag vill vara normal!

Dokument: Program 15 december


Inressant tema och bra deltagande vid KUR dagarna!

Den 10-11 november var det KUR dagar i TrollhÀttan. Temat var ICF och det var Curt och Orvar Nyström som medverkade. Det var vÀldigt lyckade dagar med mÄnga deltagare och det framkom mÄnga tankar och reflektioner kring temat.

bonus veren siteler

FörelÀsningsmaterialet finns att tillgÄ nedan, likvÀl de tankar och reflektioner som framkom vid grupparbetet.

Dokument: FörelÀsningsmtrl KUR Nyström 10-11 nov 2014

Dokument: Reflektioner frÄn grupparbete 10-11 nov 2014

Länk: KUR Parlör 2014


Samordningsförbundets delÄrsrapport har lÀmnats!

Resultatet visar att 40 % gĂ„tt i arbete eller börjat studera. MĂ„lsĂ€ttning för 2014 Ă€r satt till 40 %. I resultatet ses Ă€ven att 75 % av de deltagare som avslutas berĂ€knas vara i ”arbetslinjen” och att 63 % av avslutade deltagare uppger att deras livskvalitet ökat under tiden de varit i insatsen.

Periodens ekonomiska resultat visar ett svagt överskott pÄ 37 tkr.
Budgeterat underskott för hela 2014 Àr 2 110 tkr.

Mer information och detlajer om aktuella hÀndelser finns att tillgÄ i rapporten.

Länk: DelĂ„rsrapport januari-augusti 2014


VĂ€lkomna till nya KURdagar under 2014 och 2015!

Utbildningsdagarna riktar sig till personal och chefer i myndigheter/verksamheter som arbetar med deltagare i arbetsför Älder i TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp, (dvs. IFO, socialpsykiat-ri, LSS, AME, projektpersonal etc.), Arbetsförmedlingen, FörsÀkringskassan samt alla vÄrd-centralerna och psykiatrin.

Är du intresserad sĂ„ anmĂ€l dig till respektive verksamhetschef som i sin tur anmĂ€ler vidare till samordningsförbundet pĂ„ ann.kickeus@trollhattan.se eller helene.bergenhall@trollhattan.se.

Vi kommer vara pÄ Fasetten som ligger pÄ KardanvÀgen 37 i TrollhÀttan dÀr det ocksÄ kommer ordnas med kaffe och lunch. Vi har gott om platser men behöver senast den 18 september ha fÄtt in era anmÀlningar.

Dokument: Inbjudan och Program KUR


Öppet hus i Lilla Edet

Trampolinen utökar och finns numer Àven i Lilla Edet. Alla samverkare hÀlsas vÀlkomna pÄ invigning och öppet hus med fika den 25 september klockan 9.00. En presentation kommer hÄllas om Trampolinen och om kommunens nya Rondellenverksamhet.

AnmÀlan önskas senast den 18 september till anette.tidlund@arbetsformedlingen.se eller marie-louise.abrahamsson@lillaedet.se.

VĂ€lkomna!!

Dokument: Öppet hus Trampolinen Lilla Edet 25 september


Trampolinen ger samhÀllsvinster!

En samhÀllsekonomisk utvÀrdering av insatsen har visat att redan efter 17 mÄnander sÄ har insatsen kostnad betalats tillbaka! Trampolinens metoder och arbetssÀtt gör att hÀlften av alla individer fÄr arbete eller pÄbörjar studier. Det Àr otroligt kostsamt för bÄde individ och samhÀlle att vara utanför arbetsmaknaden, likvÀl ur ekonomisk synpunkt som livskvalitetes synpunkt.
Redan efter sÄ kort tid sÄ har offentlig sektor sparat in dem kostnader som Trampolinen förorsakar och mÀnniskor fÄr en bÀttre livskvalitet, som egentligen Àr det vÀsentligaste.
UtÀrdering finns att tillgÄ i fulltext nedan.

Länk: SamhĂ€llsekonomisk utvĂ€rdering av Insats Trampolinen


Nya KUR dagar planerade frÄn hösten 2014 och framÄt...

FörsĂ€kringskassan har ansökt om nya ”KUR” medel som ska anvĂ€ndas för att utveckla kunskap och samarbete kring omrĂ„det psykiska funktionshinder. Samordningsförbundet medverkar för att alla samverkansparter ska fĂ„ del av inbjudan och stĂ„r för kringkostnader. Kompetensutvecklingsdagarna riktar sig till personalgrupper i myndigheter/verksamheter som arbetar med deltagare i arbetsför Ă„lder och verkar för personer med psykisk funktionsnedsĂ€ttning inom kommunerna TrollhĂ€ttan, Lilla Edet och GrĂ€storp, dvs. Kommunerna (IFO, socialpsykiatri, LSS, AME, projektpersonal etc.), Arbetsförmedlingen, FörsĂ€kringskassan samt alla vĂ„rdcentralerna och psykiatrin som kommer i kontakt med personer med psykiska funktionshinder.

Vi har 120 platser att fördela och vÀlkomnar dÀrför nu intresserade chefer och medarbetare frÄn olika myndigheter/verksamheter för bÄde ny kunskaper och fördjupningar i frÄgor som rör arbetsförmÄgebegreppet, funktionsförmÄgor (ICF), neuropsykiatriska diagnoser, gemensamma metoder och hur vi kan samarbeta mer integrerat m.m.

Är du intresserad och vill veta mer om innehĂ„ll och hur du anmĂ€ler dig kan du lĂ€sa mer i bifogat program. Observera att sista dag för anmĂ€lan Ă€r den 18 september 2014.

För frĂ„gor kontakta Samordningsförbundet, Ann Kickeus 0520-49 69 49 eller FörsĂ€kringskassan, Linda Biltmark 010-118 51 50. VÄLKOMMEN MED ANMÄLAN!

Dokument: Program KUR september 2014 tom september 2015


SOFTLEG cafe - NYA datum hösten 2014

FrĂ„n i vĂ„r kommer det vara möjligt att trĂ€ffa kollegor frĂ„n olika organisationer vid vĂ„r nya mötesplats SOFTLEG cafĂ©. Tanken Ă€r att vi vid cafetillfĂ€llen under Ă„ret ska kunna ta del av förelĂ€sningar och aktuell information frĂ„n olika myndigheter, intresseförenngar och nannat. AnmĂ€lan om deltagande görs till softleg@trollhattan.se eller genom att ringa HelĂ©ne BergenhĂ€ll pĂ„ 070-269 78 51. CafĂ©t hittar du pĂ„ pĂ„ ÖsterlĂ„nggatan 47 i TrollhĂ€ttan, 2 tr. upp. VĂ€lkomna!

Dokument: Aktiviteter Softleg café augusti tom december 2014


« Tillbaka | 1 2 3 [4] 5 6 | Mera »

Nyheter

   2019-12-19 Nyhetsbrev God Jul 2019

   2019-12-03 Nyhetsbrev december 2019

   2019-06-01 Nyhetsbrev juni 2019

   2018-10-01 Nyhetsbrev oktober 2018

   2018-09-01 Nyhetsbrev september 2018

Kalender

   Styrelsemöte den 16 mars 2021

   Styrelsemöte den 24 maj 2021

   Styrelsemöte den 24 september 2021

   Styrelsemöte den 29 november 2021

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
Besöksadress
Österlånggatan 47
461 30 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Nina Isoaho, ekonom, 0520-49 77 96
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2021
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign