Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt


Samordningsförbundens dag den 24 oktober

Välkomna att delta på vår Samordningsförbundsdag den 24 oktober i Göteborg. För anmälan kontakta ann.kickeus@trollhattan.se Välkomna

Dokument: Samordningsförbundets dag 24 oktober


Nya projekt

Samordningsförbundet har vid sitt möte den 18 mars beslutat att stötta ett nytt projekt riktat mot arbetsgivare. Det är Arbetsförmedlingen som genom ett uppdrag kommer att arbeta för fler socialt- och samhällsengagerade arbetsgivare. Projektet kommer drivas under två år och avsikten är att fler personer ur särskilt utsatta målgrupper ska komma i arbete. I insatsen kommer finnas flera olika inslag, bl.a. utbildning och ökad kunskap om vilket samhällsstöd som finns att få från våra myndigheter.

Under 2016 satsar även förbundet medel för att samla in kunskap om vilka insatser och åtgärder som är framgångsrika när det gäller att få bukt med långtidssjukskrivningar som nu ses öka. En prioriterad grupp kommer vara kvinnor med psykisk ohälsa. En behovsanalys kommer att arbetas fram i varje kommunområde under hösten 2016.


Klicka för större bild

Indikatorprojektet på framfart!

Indikatorprojektet är ett nationellt projekt som handlar om olika indikatorer som ska hjälpa till att svara på frågan; Hur märker vi att det blir bättre?

Indikatorerna handlar om upplevelser och i n√§sta steg ska dessa indikatorer testas i skarpt l√§ge. Samordningsf√∂rbundet Trollh√§ttan, Lilla Edet och Gr√§storp √§r en av flera pilotgrupper i studien som utf√∂rs i samarbete med √Ėrebro Universitet. Studien p√•g√•r i flera etapper mellan maj2015 och juni 2016.

Dokument: Enkätresultat maj 2016

Dokument: Enkätresultat nov 2015

Länk: L√§s mer om indikatorprojektet


Välkomna till SOFTLEG-café!

Här serveras kompetensutveckling och information för samverkare under lättsamma former. Gärna tillsammans med lite kaffe och kanske en kaka också.

Idéerna om innehållet kommer från våra samverkande parter. Har du någon idé? Kontakta softleg@trollhattan.se eller ring Heléne Bergenhäll 0520-495719.

Under 2016 finns ett par utbildningstillfällen som riktar sig till våra yngre deltagare, upp till 30 år. Det är Munhälsa, klockan 10-12 den 20 april och under hösten kommer Ekonomismart, en tvådagarsutbildning i vardagsekonomi. Vill ni boka platser för era deltagare, kontakta Heléne Bergenhäll.


En mycket spännande sista KUR dag 8 september

Temat för dagen var integrerad samverkan och gästades av Jonas Wells från Nationella nätverket för samordningsförbunden i Sverige. Jonas delade med sig av intressanta metoder och insikter kring temat.

Föreläsningsmaterial från dagen hittar du nedan.

Dokument: Integrerad samverkan, nya definitioner

Dokument: Open space


Givande KUR dag den 13 april!

Lärorika föreläsningar delgavs under KUR-tillfället, föreläsningsmaterialet finns här att tillgå i efterhand.

Dokument: Samordnad individuell plan (SIP)

Dokument: Riktlinje för samordnad individuell plan (SIP)

Länk: Motiverande samtal

Länk: F√∂rst√§rkt samarbete mellan Arbetsf√∂rmedlingen och F√∂rs√§kringskassan


Samordningsförbunden inspirerar!

Den 20 februari, samlades flera förbund, med flera representanter från olika professioner, för en gemensam inspirationsdag kring Samordningsförbund och samverkan. Stort tack alla inblandade för en mycket intressant dag!

Dokument: Sammanfattning av inspirationsdagen 20 feb 2015

Dokument: √Ągarsamr√•d

Länk: FINSAM, Varf√∂r samverkan och Samordningsf√∂rbund?


Välkomna till nästa KUR dag den 13 april

Den 13 april ses vi mellan 9.00-16-00 på Fasetten i Trollhättan för att fördjupa oss i olika verktyg som vi använder i arbetet. Bland annat kommer aktuellt om arbetssättet med gemensamma kartläggningar och särskilda individuella handlingsplaner presenteras. Eftermiddagen ägnas år motiverande samtalet, MI, som ett användbart verktyg. Föreläsare under eftermiddagen är Hans Kleine. Vill du vara med men inte varit med tidigare i KUR så hör av dig till ann.kickeus@trollhattan.se.

Bilder från Christian Johansson som föreläste vid KUR den 2 februari finns att hämta här:

Dokument: Christian Johanssons bildspel den 2 februari


Vi firade Sveriges äldsta Samordningsförbund!

Den 15 december för 10 år sedan bildades det första Samordningsförbundet i Sverige och det var då Trollhättan som var först ut med att bilda förbund när lagen om finansiell samordning kom. Under åren har sedan förbundet utökats med både Grästorp och Lilla Edets kommunområden och det har varit möjligt att genomföra både individinsatser och mer strukturella samverkansaktiviteter.

Den 15 december firades de f√∂rsta 10 √•ren det ordentligt i Trollh√§ttan med tillbakablickar och fram√•tblickar samt en gemensam f√∂rel√§sningsf√∂rest√§llning ‚ÄĚJag vill vara normal!‚ÄĚ, av och med Eric Donell. Dagen avslutades med t√•rtkalas med 250 inbjudna samverkansg√§ster i Folkets Hus.
L√§s mer om dagen i ‚ÄĚVi firar 10 √•r den 15 december‚Ķ. eller och bildspel om hur det b√∂rjade‚Ķ

Dokument: Vi firar 10 år den 15 december 2014

Dokument: Bildspel, 10 år, så blev det ....


10 år med Samordningsförbund

För 10 år sedan startade landets första samordningsförbund, Trollhättans Samordningsförbund. Med tiden har förbundet utökats med Grästorps Samordningsförbund och även att Lilla Edet kommit med.

Vi firar 10 år med en gemensam förmiddag för styrelsen, lokala chefer och de medarbetare som arbetar inom förbundets insatser. Eftermiddagen har organisationernas handläggare, chefer och deltagare i i olika insatser bjudits in för att vara med om en föreläsningsföreställning på Folkets Hus i Trollhättan. Det är Erick Donell som ger sin föreställning" JAG VILL VARA NORMAL!" För den som inte anmält sig till föreställningen så går detta bra att göra på www.softelg.se. Välkomna!

Dokument: Inbjudan Jag vill vara normal!

Dokument: Program 15 december


« Tillbaka | 1 2 3 [4] 5 6 | Mera »

Kalender

   Styrelsem√∂te den 24 september 2021

   Styrelsem√∂te den 29 november 2021

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
Besöksadress
Österlånggatan 47
461 30 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Martin Jansson, verks.utv., 0520-49 60 41
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2021
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign